Welkom in Casa Rotunda. Een heerlijke plek in een klein dorpje genaamd Santo Amaro. Dit dorpje valt onder de gemeente Penela op 5 minuutjes rijden van het dorpje Penela en een half uurtje rijden van de universiteitsstad Coïmbra.


De naam Casa Rotunda is ontstaan toen wij op zoek waren naar huizen in Portugal. Om de verschillende huizen herkenbaar te houden hebben we deze een naam gegeven zodat we gemakkelijk konden herkennen over welk huis we het hadden. Dit huis was “huis met de rotonde” genoemd vanwege de oprijlaan die rond een perkje met een standbeeld van een leeuw liep.


Het is een huis waar je lekker kunt relaxen en waar vandaan je natuurlijk ook leuke uitstapjes kunt maken. Op deze pagina verzamelen we onze tips voor de directe omgeving maar ook wat verder daarbuiten. We zijn hier nog maar net dus we hopen dat we de komende tijd nog vele tips aan deze pagina kunnen toevoegen. Om bij de tips te komen hoef je alleen maar te klikken op het onderwerp van het gebied waar je meer informatie van wilt zien.

Santo Amaro

Ons dorp Carvalhal de Santo Amaro dankt zijn naam aan de heilige Santo Amaro, geboren in 1522 en vereerd in de rooms-katholieke kerk. Volgens de katholieke traditie was hij een abt en zeeman die over de Atlantische Oceaan naar een aards paradijs voer.


Zijn kenmerk is een pelgrimsstaf en hij geeft bescherming aan mensen met een handicap.

Tot aan de 19e eeuw werd de dag van de heilige Santo Amaro, op 15 januari, door de bevolking gevierd door het bakken van taarten en gebak in de vorm van armen en benen, die symbolische ex-voos waren van de bescherming van de heilige tegen ziektes aan deze ledematen.

Eat

Restaurante Santo Amaro

Een goed restaurant dichtbij Casa Rotunda. Je hoeft alleen maar de berg af en je bent er.

Ook de plaatselijke bevolking komt hier eten.

Grote porties voor weinig geld.

St Amaro

3230-305 Penela

+351 239 561 228

Facebook

Restaurante Sabor a Penela

Dit restaurant is ook dicht bij Casa Rotunda. Je hoeft alleen maar de andere kant van de berg af en je bent er.

Veel vrachtwagen chauffeurs komen hier lunchen, dus ook hier grote porties voor weinig geld.