Even voorstellen

Joels en Jezebel zijn samen met hun zusje Jayla eind juli 2012 gevonden in Vught. De moeder was een verwilderde poes. Ze waren 4 weken oud toen ze bij dierentehuis Den Bosch werden binnengebracht. Omdat ze zo vroeg bij de moeder zijn weggehaald missen ze een groot deel van de socialisatie periode. Om dit te compenseren zijn de kittens in een pleeggezin geplaatst. Shamim en Mireille hebben toen, samen met de andere katten en de hond, de zorg overgenomen en ze zoveel mogelijk laten wennen aan een dagelijks bestaan binnen een gezin.

Blog

Shamim houdt een blog bij van alle kittens die ze binnen krijgen. Voor nieuwe eigenaren zoals wij echt super want het is erg leuk om te lezen hoe het de kittens is vergaan tot het moment dat je voor een katje kiest.
De volgende stukjes zijn dus geschreven door Shamim.

3 J's

3J'sMaandag bezoeken we meestal met een aantal katten het dierentehuis, zo ook vandaag. In het mandje gingen Lizzy, Mikki en Nala, want zij kregen vandaag hun 2e enting. Voordat we gingen had ik al zo’n vermoedden dat er misschien wel nieuwe katjes zouden zitten die onze hulp goed konden gebruiken en inderdaad toen we daar aankwamen zei Coby direct: ze hebben net schuwe kittens binnen gebracht, 3 stuks. Oké, dacht ik laat maar zien, ik ben wel toe aan nieuw kittenspul.

Samen met Mireille de kleintjes bewonderd en ze werden meteen even nagekeken door de dierenarts. Ze vonden het geen pretje en waren flink hard aan het blazen en slaan en dat voor nog geen 5 weekjes oud. Ze hadden zagen er goed uit en hadden gelukkig geen oormijt! Even met Mireille overlegd, maar zij vond het goed (en stiekem heel erg leuk) en dus mee naar huis.

Toen iedereen op zijn plek zat en alles weer schoon was, mocht Mireille deze keer de namen geven aan de katjes. Haar nu al nieuwe favoriet heet Jezebel, zij oogt het minst schuw en heeft een klein beetje een oogje wat troebel is. Ze had erg veel honger en vond het fijn om geknuffeld te worden door Mireille. De tweede kitten die we vast hadden hebben we Joels genoemd, ze oogt lekker stoer en ze was nu nog wat schuwer als haar zusje maar toen ik haar eenmaal vasthad, liet ze het goed begaan. En de derde hebben we zo in de bench gezet en heb ik later gepakt, zij heeft het meest zwart en is het bangst, ze blaast heel erg en wil mij ook echt aanvallen. Mireille heeft haar Jayla genoemd, lief maar wel pittig. Pieuw was trouwens helemaal blij, kon ze meteen weer moederen, de kittens vonden haar gelukkig niet eng. Ik ben zo benieuwd hoe deze kitten zich gaan ontwikkelen en hoelang het duurt voordat ze zich lekker voelen. Er zit wel veel verschil in die drie. Jezebel heeft waarschijnlijk 1 a 2 dagen nodig, waar Jayla misschien wel twee weken nodig heeft. Ach ja ze hebben de tijd, want ze blijven sowieso tot ze 9 weken zijn bij ons, dus dat gaat helemaal goed komen met de dames.

JaylaJoelsJezebel

Het is leuk om weer 3 nieuwe kleine kopjes te zien als je beneden komt. Die kleine kraaloogjes die je aankijken, die nieuwsgierig zijn maar het toch nog eng vind, erg vertederend. Missie vandaag is veel knuffelen met Jezebel, Jayla en Joels. Dus Mireille en ik op de bank een rustig een tijdje met die kleintjes zitten. Ik had Jayla vast en zij vind het het meest spannend, maar naar een tijdje was ze helemaal ontspannen en viel ze zelfs in slaap, toen ze wakker schrok van iets wat er in de kamer gebeurde, keek ze me verschrikt aan….. help wat doe ik hier! Zo schattig dat kopje van haar.

3j's

De 3J's maken het goed, we kunnen ze nu al pakken uit de bench en ze vallen ons niet neer aan, soms krijgen we nog wel een blaasconcert, maar dit wordt ook veel minder. Ze hebben wat waterige oogjes en deze kunnen we super goed druppelen en ze werken dan volledig mee. Vandaag hebben we vooral veel geknuffeld, op de bank tijdens het tv kijken een kitten op schoot en maar aaien en kroelen, dit werpt dus zichtbaar zijn vruchten af. Pieuw helpt echt super goed mee in het opvoedings-/socialisatieproces, samen met Jaap is zij het meest actief en ook het meest geïnteresseerd in die kleintjes, zij knuffelt ze, komt geregeld bij ze kijken in de bench en likt ze schoon, super lief om te zien. We hebben Pieuw ook mede hierdoor gehouden, omdat wij denken dat dit echt haar taak kan zijn, daarnaast voelen wij ons natuurlijk met haar verbonden.

Diarree

Jezebel is weer schoonIn de middag hoorde ik een gek gepruttel uit de bovenste bench komen, en toen ik keek zag ik dat Jezebel heel erg diarree had. Ah gossie, en ik had al eerder diarree gezien, maar daar stond natuurlijk geen naambordje bij.

Coby een mail gestuurd en die vroeg me om langs te komen, zij had nog medicijnen tegen de diarree en dan kon ze voelen of het kitten was uitgedroogd. Gelukkig was dit niet het geval en kreeg ik alleen een super goedje mee. Na een lekker bad was Jezebel weer schoon.

De diarree is nog niet helemaal over dus Joels in een teiltje gedaan en daarna lekker warm in de handdoek en knuffelen maar. Wat een kleine scheetjes zijn het ook, ze zijn een beetje langharig lijkt wel, Joels heeft ook kleine krulletjes op haar buik, misschien wel een half boskatje of iets dergelijks.Joels in bad

Hoogtepunten half augustus

Jayla
Jayla houdt ervan om lekker met haar zusjes te spelen, ze is ondernemend en pittig. Wegens de grote drukte in de vakantie krijgen ze deze week pas de volle aandacht en je merkt ook meteen dat ze hier goed op reageren. Jayla vind het nog spannend als je haar benaderd maar als je eenmaal met haar aan het knuffelen bent vindt ze het wel fijn en laat ze het ook goed toe. Jayla is niet echt vriendelijk naar de andere katten toe, alleen Pieuw kan ze een beetje hebben, ik denk dat het nog wel wat bijtrekt, maar het zal geen allemand vriendje worden. Haar zusje Joels is haar grote vriendin, net haar is ze het liefst samen aan het spelen en knuffelen.

JoelsJoels
Ik moet altijd ontzettend lachen als ik dat kopje van die kleine Joels ziet. Ze heeft echt een heerlijk bekkie en ze kijkt ontzettend ondeugend uit haar ogen, ons klein draakje. Joels is het minst bangig en ze vindt het echt geweldig om te spelen met een touwtje, ze vliegt dan heel de kamer door en is heel enthousiast in haar spel. Joels heeft heel erg diarree en we zullen maandag met haar weer naar de dierenarts moeten omdat het maar niet ophoudt, ondanks medicijnen.

Jezebel
Kleine Jezebel, is een super lief poesje. Ze is een stuk zachter in haar karakter dan haar zussen. Wel vindt ze het nog spannend, maar je kan haar goed knuffelen. Jezebel is een vrij rustig poesje en speelt ook graag alleen. Ze wil wel vriendelijk zijn tegen de andere poesjes, maar dan moeten ze wel voorzichtig met haar spelen. Te wilde spelletjes zijn (nog)niet aan Jezebel besteed.

Giardia

Giardia is voor de gene die dit nog niet weten een parasiet die diarree veroorzaakt het is besmettelijk en heeft ons de afgelopen week bezig gehouden. Dit wil zeggen 20 uur aan schoonmaakwerk, 16 schone kattenbakken, 66,5 tabletten tegen Giardia, 12 extra wasjes, 3 bad beurten per kat en een oververmoeide ikke ;-)
Straks gaan we naar het dierentehuis en hopen we dat het over is en dat we Giardia vrij zijn, wel is het zo dat de 3J's (en Pieuw) nog aan de diarree zijn, dus fingers crossed.
Ik ben de afgelopen week zo ontzettend druk geweest met en de Giardia en andere dingen dat ik de rust niet had om mijn blog te schrijven.

Jayla, Joels en Jezebel
Hier is het allemaal mee begonnen. Toen Jezebel bij ons kwam, had zij al vreselijk last van diarree en toen ik er achter kwam dat zij de gene was met de diarree ben ik ook meteen met haar naar Coby gegaan en een anti- diarree pakket en een spuitje gehaald. Daarna leek het even wat beter te gaan, maar al snel was iedereen aan de diarree. Met alle drie naar de dierenarts toe en aan de finidiar, dit zou moeten helpen. Zo niet dan moesten we terug komen met ontlasting om deze te testen op Giardia.
Nu een week geleden kregen de de uitslag…. Giargia positief. Dan maar aan de pillen met z’n allen en hopen dat het snel over is. Ik zal hier niet verder uitweiden over de diarree details, maar ik kan je zeggen dat het een grote bende is en dat die kittens een hoop extra tijd kosten.
Bij het dierentehuis hadden ze al gezegd dat ik ze mocht brengen inclusief eigen katten om ze daar te laten behandelen, als het teveel werk voor mij was. Maar ik denk dat het niet goed is voor de ontwikkeling van die kleintjes, omdat ze naast hun diarree ook nog eens schuwig zijn. Dus vanuit dat oogpunt kijken we het maar even aan.
Mocht het nog niet over blijken te zijn, dan is het wellicht een optie om ze toch daar te brengen, ook omdat de gezondheid van mijn eigen huisdieren er onder kan lijden en ze daar nog meer de medische zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben.
De dames krijgen vandaag hun 1e enting dus als alles goed is en ze draaien deze week goed bij dan mogen ze over een weekje al weg!

Kitten in de aanbieding

December 2012: Het is dan wel even stil geweest op de blog, achter de schermen stond het in kittenland geen minuut stil. Er is veel gebeurd en na een flinke uitbraak van Giardia, niesziekte en diarree lijken we er allemaal weer bovenop te zijn en mogen de kittens weg.
We er hebben 6 momenteel die een huisje zoeken. Ze zijn alle 6 verschillend en hebben hun eigen schoonheid, streken, voorkeuren en karakter.

Toen wij kwamen kijken hadden er inmiddels al 3 een ander baasje gekregen.

Een nieuw poesje uitzoeken

Wat was het stil in huis na het inslapen van Scooby. En wat heb je een hoop rituelen met je kat. Ieder dag liepen we wel weer tegen iets aan waardoor we het gemis voelden. Voor mij (Sandra) was het duidelijk, dit moet niet al te lang duren. Voor Rene was dat wat anders. Hij dacht dat dat wel een half jaar tot een jaar zou duren.
Maar ja, als je dan op internet gaat kijken en je ziet al die koppies van katjes in tehuizen en asiels die wachten op een nieuw baasje.... dan ben je gauw om. En dat deed Sandra. Wat je ver haalt is lekker want ik had mijn oog laten vallen op een klein probleem katje genaamd Rhana. Ik had Jezebel ook uitgekozen maar omdat die samen met haar zus geplaatst wilde worden werd er toch nog even verder gekeken.

Op een avond de stoute schoenen aangetrokken en Rene een foto van Rhana laten zien. Tja, er was niet veel nodig om hem over te halen. Dus op de site gekeken wat er nog meer aan katjes op de site van dierentehuis Den Bosch stonden waarna Rene Sam tegen kwam. Ook een superlieve kitten met een mooie tekening op zijn vacht. Joels en Jezebel vielen wat Rene betreft af omdat we maar gingen voor 1 katje en niet voor 2. Hieronder de beschrijvingen zoals we ze op de site van het dierentehuis vonden:

Rhana

RhanaNaam: Kitten Rhana
Geslacht: poesRhana
Ras: europ.korthaar
Kleur: zwart schildpad met wit
Geboortejaar: begin juni 2012
Gesteriliseerd : nee
Goed met honden: onbekend
Goed met andere katten: ja
Goed met kleine kinderen: onbekend
Binnen kat: ja
Buiten kat: onbekend

Rhana (nr. 9519) is een prachtig schildpad-poesje. Ze is in voor alles wat beweegt. Eten is haar hobby. Als je haar vertrouwen hebt gewonnen pakt ze je helemaal in. Je zult er wel even je best voor moeten doen, maar uiteindelijk komt het goed. Aan oppakken moet ze nog wennen. In het kittenverblijf komen veel mensen en meestal gaat ze er vandoor als iemand haar richting uit komt. Als ze in haar mandje ligt en je benadert haar rustig terwijl je tegen haar praat, dan blijft ze liggen en kun je haar aanhalen. Je kunt dan ook goed merken dat ze de aandacht en de aai over haar bolletje prettig vindt. Kleine kinderen zullen (nog) te druk voor haar zijn. Wie komt dit lieverdje halen????

Sam

SamSamNaam: Kitten Sam (nr. 9892)
Geslacht: poes
Ras: europ.korthaar
Kleur: schildpad
Geboortejaar: begin sept. 2012
Gesteriliseerd : nee
Goed met honden: ja
Goed met andere katten: ja
Goed met kleine kinderen: nee
Binnen kat: ja
Buiten kat: onbekendSam (9892) is een erg mooi schildpadpoesje dat samen met haar zusje Carly in een pleeggezin woont. Ze vindt mensen nog een beetje spannend, maar als ze rustig ergens ligt mag je haar aaien, dit vindt ze dan erg prettig. Sam is lekker ondeugend en heeft genoeg energie! Ze vindt niets leuker dan achter een speeltje aan te rennen en haar muisjes, balletjes, touwtjes etc te vangen. Ze kan goed samen met de andere katten en de hond, ze vindt de grotere katten interessant en voelt zich stoer als ze bij hen mag horen. Met wat geduld en een dosis liefde zal je hier een geweldig poesje aan hebben. Wie komt deze stoere speelse dame snel halen! Heb je interesse in Sam? Bel dan naar het Dierentehuis voor het telefoonnummer van het pleeggezin: 073-6412417, ma. t/m vrij. van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur, za. van 10.00 tot 12.00 uur. Met het pleeggezin kunt u dan een afspraak maken om bij Sam te gaan kijken.

Joels

JoelsNaam: Kitten Joels (nr. 9591)
Geslacht: poes
Ras: europ.korthaar
Kleur: lapje
Geboortejaar: juni 2012
Gesteriliseerd : ja
Goed met honden: ja
Goed met andere katten: ja
Goed met kleine kinderen: onbekend
Binnen kat: ja
Buiten kat: onbekend

Joels: (9591) Als je Joels ziet verschijnt er meteen een lach op je gezicht. Ze is namelijk een super vrolijk en grappig poesje. Ze straalt de ondeugd uit en heeft zo haar subtiele maniertjes om mensen om haar pootje te winden. Ze is samen met haar zusjes Jayla en Jezebel bij een pleeggezin gebracht, ze waren angstig en ziek toen ze daar aankwamen. Gelukkig is dit voorbij en is Joels er helemaal klaar voor de nieuwe stap te maken in haar leven. Joels vindt het heerlijk om te knuffelen en streelt graag langs je benen, armen, hoofd etc. Je kan haar goed oppakken, ze spint en kreunt als je haar knuffelt erg schattig. Ze is vriendelijk naar de andere katten en dol op de hond. In het begin moest ze overigens niets van haar hebben maar toen ze inzag dat de hond geen bedreiging was, ligt ze graag bij haar en geeft ze haar kopjes. Joels zal bij haar nieuwe baasjes even moeten wennen, maar wij weten zeker dat het goed gaat komen en je er een geweldig leuke poes aan zult hebben: speels, enthousiast, ondernemend en ook nog eens super mooi. Joels zusje Jezebel vindt het allemaal wat spannender en omdat ze veel samen optrekken zou het voor Jezebel goed zijn om samen geplaatst te worden, zodat Joels haar onder haar hoede kan nemen. Onze voorkeur gaat uit naar mensen die dit duo samen willen adopteren. Dus wie geeft deze boefjes een nieuw huisje?

Jezebel

JezebelNaam: Kitten Jezebel (nr. 9589)
Geslacht: poes
Ras: europ.korthaar
Kleur: lapje
Geboortejaar: juni 2012
Gesteriliseerd : ja
Goed met honden: ja
Goed met andere katten: ja
Goed met kleine kinderen: nee
Binnen kat: ja
Buiten kat: onbekend

Jezebel (nr. 9589) is een lief, wat verlegen poesje met een zacht karakter. Ze is als kitten samen met haar zusjes Joels en Jayla bij een pleeggezin gekomen. Jezebel is al veel veranderd in de tijd dat zij bij het pleeggezin verblijft, alleen is ze nog wat schichtig als je haar onverwacht benadert. Wel vindt ze het heel fijn als ze eenmaal geaaid wordt, ze is dan echt aan het genieten van de aandacht die ze krijgt, je ziet haar dan letterlijk groeien. Jezebel is een lief en zorgzaam katje, ze is geregeld bezig met het wassen van de andere kittens en de hond in het pleeggezin , ze is graag bij hen in de buurt. Ook is Jezebel verliefd op de volwassen kater in het pleeggezin, elke keer als ze hem ziet lopen loopt ze achter hem aan en adoreert ze hem echt, dit is geweldig om te zien. Omdat Jezebel, nog steeds vrij schichtig is en erg zal moeten wennen in haar nieuwe huisje, is het voor haar belangrijk dat ze geplaatst wordt met haar zusje Joels. Ze trekt zich aan haar op en voelt zich zichtbaar beter als ze samen zijn. Joels is makkelijker in de omgang met mensen en een echt knuffelkat.

Moeilijk kiezen... of toch niet

De volgende dag gebeld naar het dierentehuis om een afspraak te maken. Ze vertelden me dat we aan Rhana wel onze handen vol zouden krijgen omdat ze zo erg schuw was en het was niet gezegd of het met al die aandacht zou lukken een sociale poes van haar te maken. Dat was even slikken voor mij, maar dan moet je realistisch zijn en beseffen dat je dit katje niet kan bieden wat het nodig heeft. Dus toen het telefoonnummer gevraagd van het pleeggezin waar Sam zat. Die zat toevallig in hetzelfde gezin als Joels en Jezebel. Met Shamim afgesproken dat we de volgende ochtend om 10 uur zouden komen.

Na ruim een uur rijden komen we aan in Vught en maken we kennis met Shamim en alle andere dieren. Dan gaan we naar de kattenkamer waar Sam, Joels en Jezebel zich bevinden en hopen dat er een klik is.
Helaas was Sam niet echt een mensenpoes. Ze liep liever achter de andere katten aan. Ze kwam op een gegeven moment wel naar Rene maar van mij moest ze niet veel hebben. Tja en dan bleven de 2J's over.

Voor mij was het geen probleem om voor twee katjes te kiezen. Ze waren zooooo leuk. En ik had al snel het idee dat het met hen wel klikte en dat het helemaal goed zou komen als ze allebei bij ons zouden komen wonen. Maar Rene wilde er eigenlijk maar 1. Dus Joels de opdracht gegeven om Rene over te halen voor haar en haar zusje te gaan. En dat lukte. Thanks Joels.

Vrijdag 15 februari gaan we ze halen en we hopen vanaf die tijd een hoop leuke foto's en verhalen op deze site te zetten.