Reizen in Australië

We hebben er erg lang naar uitgekeken maar in november 2007 was het dan eindelijk zover. Via Singapore zijn we naar Sydney gevlogen. Vervolgens hadden we een maand de tijd om naar Cairns te rijden vanwaar we weer richting Nederland zouden vertrekken.
Australië is een land met veel variëteit. De ene dag reden we door vele verschillende soorten landschappen. De andere was weer eentonig vanwege een dorre vlakte.
Het ene moment lig je aan het strand en het andere moment maak je een fantastische wandeling door het regenwoud.

De afstanden zijn groot maar de wegen zijn goed en het rijden is zeer relaxed.
Maar let wel goed op je snelheid, want met name in Queensland wordt er flink gecontroleerd. Het resultaat was dus dat we een bekeuring thuisgestuurd kregen.
We reden 92 waar we 80 mochten. Dit leverde ons, naast een foto van de auto, een boete van AUD 100,- (ongeveer 60 euro) op.

Duiken in Australië

Omdat wij in Australie ook graag het Great Barrier Reef van dichtbij wilden bekijken hebben we tijdens onze vakantie in Egypte de cursus Padi Open Water Diver gehaald.
Het Great Barrier Reef behoort tot een van de mooiste duikstekken en dat wilden wij graag met eigen ogen bekijken.

Tijdens onze reis hadden wij de pech dat er een tropische storm voor de kust lag die het weer heel erg heeft beinvloed. Hierdoor konden wij bijvoorbeeld niet gaan duiken bij de ss Yongala, simpelweg omdat de boten niet uitvaarden.

Omdat wij geen vaste planning hadden gemaakt van onze trip hadden wij ook geen duiktrip van te voren geboekt. Het plan was om verspreid over de reis enkele duiken te gaan maken. Uiteindelijk is dit een korte live-aboard bij de Reef Encounter geworden, wat overigens wel een hele leuke ervaring was.