Nog meer koala's

Lone Pine Koala SanctuaryVanmorgen zijn we begonnen met een Bush Tucker tour. Nina vertelde ons welke zaden en vruchten er in het regenwoud groeien en welke te eten zijn. Ook proeven we wat. Dan neemt ze ons mee de tuin in en laat ze zien hoe alles groeit en bloeit. Erg leerzaam.

Daarna vertrekken we richting Brisbane. We nemen de westelijke route zodat we ook nog langs de Lone Pine Koala Sanctuary komen. Hier zien we wederom weer vele Australische beestjes.
En we leren ook nog wat over de koala. Onder andere dat ook koalaís geluid maken. Toen we eergisteren in Lamington N.P. aan het wandelen waren hoorden we een geluid waarvan wij dachten dat het een zwijn was. Dit bleek een koala te zijn geweest.
We hebben dus iets te laag gezocht naar het beestje dat het geluid maakte.
Lone Pine Koala SanctuaryLone Pine Koala Sanctuary

Dan rijden we naar het centrum en gaan op zoek naar een motel. Uiteindelijk een motel op loopafstand van het centrum gevonden. We laden onze spullen uit en gaan dan de stad verkennen. Het is hier heel relaxed. Een aantal grote winkelstraten maar met een heel gezellige sfeer.
We lopen over de brug naar Parklands. Hier is een streetbeach en vele restaurantjes.
Helaas is de beach in renovatie maar de rest van de omgeving is ook leuk en we hebben een mooi uitzicht op de skyline van het centrum van Brisbane. In een Libanees restaurantje eten we wat op het terras.

Brisbane by night

Dan lopen we weer langzaam terug naar het centrum waar we onderweg nog langs een concert van Jay Z (of hoe die rapper ook mag heten) komen. Bij Starbucks nog een koffie en een thee gedronken en dan weer terug naar het motel.

Lone Pine Koala Sanctuary

Croc's rule

Australian ZooVanmorgen eerst een leuk plekje gezocht om te ontbijten. Op het terras van Wicked Cafe hebben we heerlijke pancakes op.
Dan rijden we de stad uit en gaan naar de Australian Zoo.

Dit is het park van Steve Irwin. Het is er druk als we er aankomen, maar het park is behoorlijk groot dus we merken er niet zoveel van. Ook hier weer vele Australische beestjes, maar vooral veel vogels en krokodillen. Ook bekijken we 1 van de shows.

Australian Zoo


Tijdens die show zien we ook 1 van de krokodillen en je ziet aan degene die de show uitvoeren dat het respect voor deze beesten groot is. Met grote voorzichtigheid voeren ze de krokodil en laten ze hem uit het water komen. Zelf blijven ze wel op gepaste afstand want het blijven natuurlijk wel wilde dieren.
We komen ook nog langs een gedeelte dat is ingericht als een tribute for Steve. Hier hangen veel shirts waarop de wensen van diverse mensen zijn geschreven en nog vele andere afscheidsbetuigingen. Best indrukwekkend.

Australian ZooAustralian Zoo

We hebben in het park redelijk goed weer gehad, maar helaas krijgen we vlak voordat we bij de uitgang zijn een flinke wolkbreuk waar we goed nat van zijn geworden. Hoogste tijd om naar de auto te gaan.
Het is al ver in de middag als we richting Noosa Heads vertrekken waar we rond half vijf aan komen. De toeristeninformatie is nog open en hier boeken we een self-contained room wat uiteindelijk een soort van vakantiebungalowtje blijkt te zijn.
We hebben uitzicht op de tuin en het zwembad. Ook hebben ze hier een laundry service en heb ik maar even de bonte was gedaan. Helaas had ik de droger niet helemaal op de goede stand gezet, dus moesten de kleren maar even verder drogen in de kamer.

Het plaatsje zelf was behoorlijk druk en gezellig. We zijn even over het strand gelopen en uiteindelijk hebben we bij de Italiaan Lindoniís heerlijk gegeten met een lekker wijntje erbij.

Australian Zoo


Breakfast delivery

Gisteravond hadden we via de plaatselijke delivery service een ontbijtje besteld. En ja hoor vanmorgen om 8 uur werd er op de deur geklopt en stond er de bezorger met onze toast en omelet en croissantjes met jam. Dit hebben we heerlijk op ons terras opgegeten.

En dus zaten we om 10 uur in de auto voor ons vertrek naar Hervey Bay. Dit doen we via Tin Can Bay. Hier worden tussen 8 en 11 uur wilde dolfijnen gevoerd, maar helaas zijn we daarvoor te laat vertrokken. Wij kiezen een strandje uit waar we de restanten van ons overvloedige ontbijt opeten.

Hervey Bay Beach
Dan via een eentonig landschap verder naar Hervey Bay, waar we hopen dat we nog even lekker aan het strand kunnen liggen. Op zoek naar wederom een self-contained apartment. Want we blijven hier 2 nachten en dan is het wel lekker als je wat meer ruimte hebt en ook een keukentje enzo. We kiezen voor het Colonial. Ook willen we een tour naar Fraser Island boeken maar de vrouw die dat regelt is pas om 4 uur terug. Dus eerst even naar het strand en om 4 uur terug naar de receptie.


Helaas was de tour die wij wilden al volgeboekt dus hebben we een andere uitgekozen. We vertrekken morgen vroeg want we worden al om 6 uur 20 opgehaald. Dan gaan we het plaatsje in waar eigenlijk tot onze verbazing niet veel te beleven valt. Wat een tegenstelling met gisteren.
In de supermarkt halen we een gebraden kippetje voor ís avonds en nog wat andere boodschapjes.
Dan eten we in ons huisje de kip met wat pasta en komkommer op. Werken we het verslag en de fotoís nog wat bij en gaan dan vroeg slapen.

Hervey Bay

Fraser Island

Vanmorgen worden we al vroeg opgehaald, nl om tien voor half zeven. Een bus brengt ons naar de haven die ons naar de haven zal brengen. Hier stappen we op de boot die ons naar het King Fisher Resort op Fraser Island brengt. Daar staat ranger John op ons te wachten. Hij zal ons vandaag rondleiden op het eiland.

Lake McKenzie / Fraser Island
Allereerst laat hij ons een deel van het resort zien. Het is een groot resort maar dat valt niet op omdat het zo is gebouwd dat het wegvalt in de natuur. We worden gevraagd om nu al onze zonnebrand en insect repellent op te doen zodat het goed is ingetrokken als we aankomen bij lake McKenzie. Dit scheelt ook in de vervuiling van het meer.
Dan stappen we in de 4 wheel drive bus en beginnen we aan onze bumpy ride. Fraser Island bestaat volledig uit zand. Er zijn geen geasfalteerde wegen dus je kunt er alleen rijden met een 4 wheel drive wagen.
Er zijn een aantal meren op het eiland. Wij gaan naar Lake McKenzie. Een meer met een schitterend bounty strand. Het witte zand lijkt wel poeder. Wij zijn de eerste bus die er aankomt en hebben dus nog een behoorlijk stuk ongerept strand tot onze beschikking.
We hebben hier een uur de tijd dus na de fotoís hebben we onze handdoeken neergelegd en heerlijk gezwommen en in de zon liggen lezen.

Dan is het tijd om onze weg te vervolgen naar Central Station. Vroeger heeft er ook een trein gereden op Fraser maar nu zijn de rails weggehaald. Hiervandaan begint ook de wandeling naar Lone Pine. De wandeling gaat door een stuk regenwoud langs een beekje. Het is er schitterend maar helaas te druk met mensen om leuke beestjes te spotten. We zien nog wel een aal zwemmen in de beek.
Dingo / Fraser Island
We gaan naar het resort aan de andere kant van het eiland. Hier hebben we wat tijd vrij voor een lunchbuffet.
Dan gaat de strandrit beginnen. Met een behoorlijk vaart crossen we met de bus over het strand. Onderweg komen we ook nog een dingo tegen. Deze leven hier in het wild en alle campings en resorts zijn dan ook met hekken en schrikdraad omringd om deze dieren buiten te houden.

Moheno ShipwreckDe eerste stop is bij het Moheno scheepswrak. Ondanks de vele mensen lukt het ons toch om een flink aantal mooie fotoís zonder mensen erop te maken. Ook hier hebben we weer ruim de tijd om rond te kijken.
Dan rijden we door naar de Pinacles. Dit zijn bergen van verschillende kleuren zand die door de wind zijn gevormd.

Moheno ShipwreckPinacles

Terug in de bus komt Kenneth zijn verhaaltje doen over de mogelijkheid van een rondvlucht in zijn vliegtuig. Er is plaats voor 7 man en het duurt ongeveer 15 tot 20 minuutjes en je wordt naderhand afgezet bij de volgende stop van de bus Eli Creek.
Mij lijkt het wel wat, maar ik weet dat Rene er eigenlijk niet aan moet denken. Ik vraag een aantal keren of het hem wat lijkt en of hij er geen spijt van zal krijgen als hij het niet doet en hij besluit om toch mee te gaan.
Dan gaat alles in een sneltreinvaart. Uit de bus, in het vliegtuig en hup de lucht in.
Kenneth's Plane / Fraser Island
Het is heel apart om op te stijgen vanaf het strand. Vanuit de lucht hebben we een schitterend uitzicht op de meren en de zandvlakten op het eiland. Ook kunnen we op een gegeven moment in de verte de kust van Hervey Bay zien. Halverwege hadden we wel wat turbulentie maar het opstijgen en het landen gingen erg soepel.

Bij Eli Creek aangekomen hadden nog 6 mensen besloten om met de rondvlucht mee te gaan dus wij hadden ook nog de tijd om lekker bij te komen aan het meertje.

Dan rijden we weer terug naar King Fisher Resort waar we als we uit de bus stappen nog een dingo zien. Hoe zat dat ook al weer met het verhaal van het hek om het resort ?? Vermoeid stappen we op de boot en om half zeven worden we weer afgezet bij ons motel. Het was een superdag op een schitterend eiland.

Fraser Island