A long drive

Tropic of CapricornVandaag gaan we een behoorlijk stuk rijden over highway 1 naar Rockhampton.
We wilden eerst nog een stop maken in Bundaberg want daar leggen de schildpadden hun eieren op het strand. Maar dat is altijd na 12 uur ís nachts dus dat ging niet door.
Verder is er nog een rum fabriek maar die hebben we al eens in de Dominicaanse Republiek gezien. Bundaberg slaan we dus over.

Het is een eentonig landschap en er zijn weinig plaatsjes voor een leuke stop.
We doen een poging in Miriam Vale waar we in een klein straatje het toch nog voor elkaar krijgen om ergens te lunchen.

Aangekomen in Rockhampton rijden we langs het visitor centre voor wat informatie over de omgeving. We kiezen een aantal motels en rijden ze langs.
De eerste is een soort van camping waar ook self-contained units aanwezig zijn. Het is aan de rivier maar wij vinden het er niet zo leuk uitzien. Dus rijden we door naar de volgende. Dit is een Best Western en ziet er leuk en tropisch uit. Hier boeken we een motel kamer omdat we nu toch niet meer nodig hebben dan een bed, internet en koffie en thee voorzieningen.

Voor het diner rijden we naar Yeppoon. Want volgens Danielle van het Colonial resort in Hervey Bay is het hier een gezellige drukte. Die drukte hebben wij in ieder geval niet gevonden. Wel een gezellig restaurantje in het centrum.

Terug in het motel nog even de weblog bijgewerkt en darten gekeken. Leuk om hier Scholten en van Barneveld op tv te zien.

Highway 1

Muggen en schoollies

Rockhampton Botanic GardensWe besluiten te ontbijten in de Botanische tuinen van Rockhampton.
We bestellen toast en ei en moeten dit delen met de plaatselijke papegaaitjes. Het is een gezellige boel bij ons aan tafel.

Dan gaan we nog even de tuinen bekijken. Mooie omgeving met heel veel leuke en minder leuke beestjes.
Veel ibissen, kookaburraís en schildpadden. Maar ook veel muggen en we hadden het antimuggenspul in de auto laten liggen.
Ook liep Rene nog door een heel erg plakkerig spinnenweb heen. (uiteindelijk hebben we bij mij 20 muggenbulten geteld, Rene had er 1)

ClairviewOm half elf vertrekken we richting Mackay. Dit is nog ruim 350 km rijden dus we hebben nog wat voor de boeg.
Ook vandaag weinig noemenswaardige plaatsjes langs de highway.
Behalve Clairview. Hier loopt de snelweg vlak langs de kust en we zagen een schitterend uitzicht. Daar dus even naartoe gereden en een aantal fotootjes geschoten.

Aangekomen in Mackay gaan we wederom naar het Visitor Centre voor informatie over accommodaties. Hier hebben we een leuke kamer met ocean view geboekt in Dolphins Head dat 11 km van Mackay ligt.
Helaas is de zon al bijna onder als we er aankomen want we hebben ook nog boekingen gedaan voor de komende dagen. Volgende week is het nl Schoollies week. Dit houdt in dat de jeugd die is afgestudeerd massaal naar de kust trekt om daar een weekje te verblijven. Voor ons betekent dit dat alle goedkopere accommodaties al zijn volgeboekt. En dat geldt ook voor de boottrips. Het lukt niet meer om de live aboard voor 2 nachten te regelen, dus dat wordt een dagtrip. Toni doet flink haar best om een zo goed mogelijke prijs te regelen voor een boottrip met duiken en krijgt ook nog een flinke korting voor elkaar in een 5 sterren resort waar we een balcon met prive jacuzzi zullen krijgen. Zet de champagne en de garnalen maar alvast koel zegt ze tegen Rene.

Botanic Gardens

Reizen in de regen

Cape HillsboroughVanmorgen kwam de regen weer met bakken uit de hemel zetten. In het hotel ontbeten en dan weer op weg.
Het plan was om te gaan wandelen in Cape Hillsborough N.P. Voor de zekerheid er toch maar heen gereden en jawel na een bakje koffie en thee terplekke klaarde het zowaar op. Dus toch nog de wandeling gemaakt.
Helaas weinig beestjes gezien maar het was wel een leuke wandeling. We moesten wel dezelfde route terug lopen want het tij was hoog om deze tijd. Anders hadden we een stuk af kunnen snijden via het strand.
Constant CreekDan vervolgen we onze route naar Arlie Beach. Onderweg komen we een aantal borden tegen waar dode vissen aan hangen.
We hebben nog geen idee wat de achterliggende reden is maar hebben er toch maar een foto van gemaakt.


Aangekomen bij ons appartement moeten we eerst een hele steile heuvel omhoog (gelukkig wel met de auto). We hebben appartement 13 met deels tuin / deels zeezicht. Het uitzicht is subliem en ook het appartement is geweldig.
Grote keuken, groot balkon met inderdaad een jacuzzi. Die we natuurlijk meteen aanzetten want het duurt enige tijd totdat het water op de juiste temperatuur is.

Pinnacles Resort / Arlie BeachPinnacles Resort / Arlie Beach

Omdat ik de grote porties bij het uit eten een beetje zat ben besluiten we op zoek te gaan naar een supermarkt zodat we boodschappen kunnen doen om zelf te koken. Na enig speurwerk vindt Rene er een en we slaan goed in.
Onderweg ook nog een flesje wijn gekocht. Thuisgekomen meteen het eten klaargemaakt en opgegeten want de jacuzzi wacht. De temperatuur is nog niet helemaal lekker maar dat lossen we op door er een aantal liter kokend water bij te gooien.
En danÖ bubbelen maar.

Cape Hillsborough

Whitsunday Islands

Vandaag staat er weer een dagtocht op het programma. Om half acht worden we opgehaald door Nathan. Hij brengt ons naar de haven waar de boot al op ons ligt te wachten. Hier regelen we wat stingersuits die we nodig hebben als we straks het water in gaan. In het water zwemmen namelijk Jellybox kwallen ook wel stingers genoemd. Ze zijn haast niet te zien maar hebben hele dunne tentakels die je bij aanraking het gevoel geven alsof je door en zwerm bijen wordt geprikt. Het kan zelfs dodelijk zijn. Dus een beetje voorzorg kan geen kwaad.

We maken kennis met de rest van de crew, waaronder Flo (Florian) die onze gids bij het duiken gaat worden. Er zijn drie mensen die een introductieduik gaan maken maar die krijgen een andere instructeur. Wij gaan met zijn vieren duiken met 2 Duitse jongens die zojuist een cursus Open Water Diver hebben afgerond.

Maar eerst staat er een bushwandeling op het programma. Deze leidt naar een platform met een schitterend uitzicht over de zee en de stranden van 1 van de eilanden.

Whitsunday Islands

Dan varen we verder naar Whitehaven Beach. Hier krijgen we een uurtje om aan het strand te liggen en een beetje te zwemmen. Na de lunch is het tijd om te gaan duiken. We zijn gevaren naar Border Island en duiken bij Cataran Bay. We springen van de boot en maken een vrije afdaling naar 11 meter. Hier zwemmen we zoín 20 minuten rond en stijgen dan langzaamaan op naar een meter of 5 waar we nog 20 minuutjes rondkijken. Helaas is het zicht niet wat we ervan hadden verwacht en ook het aantal vissen valt een beetje tegen. Maar de koralen zijn echt enorm. Zo groot hebben we ze nog niet eerder gezien.
Een van de Duitsers heeft na 30 minuten nog maar 60 bar in zijn fles en duikt verder met de tweede trap van Flo. Na 40 minuten heeft Rene ook nog maar 50 bar en dus tijd om naar boven te gaan.
Als we weer aan boord zijn varen we weer terug naar Arlie Beach. Er zijn wat problemen met de motor maar gelukkig hebben we daar niet al te veel last van en halen we de haven zonder te moeten roeien.

Whitsunday Islands

Zondag rustdag

Vandaag hebben we er een lekker rustig dagje van gemaakt. Relax op ons terras ontbeten en dan de zwemtas ingepakt voor een dagje strand. Op de kaart stond dat er vlakbij een lagune was aangelegd en dus met de auto de helling naar beneden gereden en hier lekker aan het water in de zon gelegen.

Arlie Beach LagoonArlie Beach Lagoon

Twee keer moeten we schuilen voor een voorbij komende regenbui maar die was ook zo weer over dus snel weer terug naar ons plekje. Dan in een backpakkers park wat gedronken en naar een wedstrijd beachvolleybal gekeken.

Pinnacles Resort PoolDaarna nog wat boodschappen gedaan voor de komende dagen en terug naar ons appartement om ook hier nog even het zwembad te bekijken want op de plaatjes zag dat er ook wel goed uit. Daar ook nog even gezwommen en dan thuis ook nog even in de jacuzzi. Dan weer terug naar het centrum om te gaan eten.

ís-Middags hadden we al een Hogís Breath Cafe gezien. Hier hebben we al eens eerder gegeten en dat was ons goed bevallen Het is hier een drukte van jewelste overal Schoollies maar er hangt een leuke sfeer.

Na het eten nog even teruggegaan naar het backpakkerspark waar we bij een Groningse barman een drankje bestellen. Toch maar bijtijds terug naar het appartement waar we onze spullen weer moeten inpakken en ook nog even het verslag moeten bijwerken.

Arlie Beach