India en Bhutan (2017)

Begin 2017 ziet Sandra een vlog van een vrouw die voor 2 jaar in Bhutan gaat wonen en werken. Bhutan, een land waar we nog nooit van gehoord hebben. Waar ligt het en is het de moeite waard om het bezoeken? Het grote wereldwijde web wordt afgespeurd en al gauw nemen de reiskriebels de overhand, daar moeten we heen.

Bhutan ligt in de Himalaya en grenst aan India, China en Tibet.
Dit land wprdt niet geleid op basis van het Nationaal Bruto Product zoals de rest van de wereld maar op basis van het Nationaal Bruto Geluk. Dat klinkt interessant. Reizen in Bhutan kan maar op 1 manier, je betaald een vast bedrag per persoon per dag en daar zit dan alles bij inbegrepen.

India is een land dat niet op onze reiswenslijst stond, maar omdat er een overstap gemaakt moet worden op onze reis naar Bhutan en we toch wel erg graag een keer de Taj Mahal willen zien besluiten we via Delhi te vliegen en te starten met een weekje India. Bij Riksja Travel vinden we een reis die ons wat lijkt en met nog wat kleine aanpassingen op ons verzoek is er weer een mooi avontuur geboekt.

Laos (2015)

Laos is in onze ogen altijd een geheimzinning land geweest. We kunnen nu uit eigen ervaring vertellen dat dit land behalve mooi, ook zeer gastvrij en veilig is.

Cambodja (2014)

Cambodja is een land dat ons beiden al van jongs af aan heeft gefascineerd. Met name de film the Killing Field en die (recente) geschiedenis was een reden om toch maar eens af te reizen naar dit land. Omdat dit land dankzij het regime van Pol Pot en de Rode Khmer zowat een hele generatie mist en er nog steeds veel corruptie in het land is zijn er in het land vele projecten (NGO's) om de bevolking op weg te helpen. Tijdens de voorbereidingen van onze reis kwamen we op een vrijwilligersproject die een aantal weken gewerkt hebben bij het weeshuis The Peaceful Children Home in Battambang. Na contact te hebben gezocht met 1 van de deelnemers zijn we in contact gebracht met Sothea en met haar zijn we op de markt benodigheden voor het weeshuis gekocht. Dat was wel 1 van de hoogtepunten van onze reis.
Maar ook de onverwachte dingen die we tegenkwamen zoals ons bezoek aan het circus in Siem Reap. De mensen, de mooie bezienswaardigheden maar ook de trieste maar indrukwekkende geschiedenis maakten dat wij van een geweldige reis hebben genoten.

Indonesie (2009 en 2013)

Omdat we in 2009 zo'n mooie individuele rondreis op Bali hadden gemaakt wilden en omdat we hier ook hele mooie duiken hadden gemaakt wilden we in 2013 dit nog wel een keer zien. Gecombineerd met duiken op Noord-Sulawesi weer een hele leuke reis.

Malediven (2012)

Het stond al een tijdje op onze vakantie wish list maar nu kwam eindelijk de kans voorbij. Verblijven op een bounty eiland als last minute geboekt. Alle duikspullen en e-readers mee en een weekje relaxen zowel boven als onder water.

China (2005)

Met een georganiseerde rondreis gaan we van Hong Kong naar Beijing.