Gezinsuitbreiding

Toen wij in 1994 zijn gaan samenwonen vonden wij het ook leuk om een beestje in huis te nemen. De vriendin van een neefje van Rene had een nestje met kittens en daar hebben we er eentje van uitgekozen. We moesten nog wel even wachten tot we haar mee konden nemen want ze was zo klein dat ze nog even bij haar moeder moest blijven tot ze groot genoeg was om zelf de weide wereld te gaan verkennen.

Kattenkwaad

Maar uiteindelijk was het zover en mocht ze met ons mee. We hebben in het begin aardig wat met haar te stellen gehad want ze vondt het heel leuk om boven in de gordijnen te hangen. Ook op de bank springen kon niet normaal. Het was veel leuker om via de achterkant van de bank te klimmen.

Kattenwasje

Scooby was een echte kroelkat en de meeste tijd te vinden bovenop Rene liggend op de bank. Af en toe kwam ze in de tuin en was ze lekker in de borders aan het rommelen. Helemaal onder de aarde kwam ze dan weer tevoorschijn.1 keer speelde ze het klaar om in de kruipkelder van ons huis te belanden. Dat was wel even zoeken maar uiteindelijk met een zaklamp in de kelder geschenen en daar vonden we mevrouw helemaal aan de andere kant van het huis. Uiteindelijk hebben we haar weer bij het gat kunnen lokken waar ze helemaal grijs van het stof en onder het spinrag verscheen. We hebben haar toen direct in de badkamer gezet en dit katje even gewassen. Met babyshampoo wat ze natuurlijk helemaal niet fijn vond. Maar ja wij vonden het nodig en waren na afloop van dit waterballet ook geheel doorweekt.Maar ondanks deze waterervaring was ze er niet bang van. Ochtend ritueel van Scooby in de badkamer was eerst bij Sandra rollen op de badmat en daarna bij Rene drinken uit de kraan.


Op vakantie

Als wij op vakantie gingen mocht Scooby ook. Niet zo ver weg als wij maar in het kattenpension "de Gelaarsde Kat" in Hellevoetsluis heeft ze al heel veel avonturen beleefd en andere katten ontmoet. Ondanks dat ze thuis zo lief was bleek ze in het pension niet het voer uit haar bakje te laten eten. Sterker nog, de andere katten moesten uitkijken dat ze hun voer niet kwijt waren. Het ergste was nog dat ze een hele oude poes uit haar mandje heeft gejaagd omdat zij ook wel in dat mandje wilde liggen. Vanaf die tijd hebben we ook haar eigen mandje naar het pension meegenomen. Ze was toen al een stuk ouder en had inmiddels ook dat voorrecht verworven.

Ook is ze een aantal keren meegeweest met een lang weekendje weg in een bungalowpark in Nederland. De hele auto vol met kattenspullen en een beetje van onszelf. Op de achterbank in haar mandje bleef ze prima liggen tot we in het huisje waren. En aan een tuigje mocht ze dan lekker rond het huis struinen. Dat vond ze heerlijk.

Tobben

Helaas kreeg Scooby na 18 jaar last van een knobbeltje in haar buik. In eerste instantie bleef het klein. Bij een controle door de dierenarts bleek dat het een vetbultje was en dus hebben we het even gelaten voor wat het was, ook omdat ze er zelf geen last van scheen te hebben. Helaas ging het na die tijd toch groeien en moest het weg worden gehaald. Met een speciale narcose die minder heftig voor deze oude dame werd de operatie gedaan. Eenmaal weer thuis herstelde ze behoorlijk snel en genas de wond erg goed.Jammer genoeg voelden we een half jaar laten weer 2 bultjes. Deze groeiden erg snel en na overleg met de dierenarts hebben we toch besloten om nog een operatie te doen gezien het goede resultaat van de vorige keer. Helaas ging het deze keer minder goed. Na thuiskomst was ze al weer snel op de been en leek het allemaal weer goed te herstellen.Totdat ze op een gegeven moment helemaal buiten adem was en heel zwaar aan het ademen was. Snel naar de dierenarts waar bleek dat ze vocht in haar borstkasje had. Twee grote spuiten vol met vocht werden eruit gehaald en daarna ging het beter. Harttabletjes en plastabletjes moesten worden gegeven en gelukkig nam ze die zonder morren in. Ze knapte weer een beetje op maar je kon merken dat ze het wel zwaar had.
Ze ging steeds minder eten en steeds meer drinken. Dus toen we op maandag 14 januari 2013 naar de dierenarts gingen wisten we eigenlijk wel dat dit voor haar het einde was.

Het was moeilijk voor ons maar voor haar het beste. Maar ze heeft in ieder geval een 18,5 jaar lang goed leven gehad.