Bonaire boven water

Bonaire is geen bounty eiland. Helaas geen hagelwitte zandstranden en weinig toeristische attracties. De sterkste troef is de zee en die is echt fantastisch. Maar je zit niet de hele dag onder water en om bij de duikstekken te komen rij je vanzelf het hele eiland rond.

Het zuiden van het eiland staat in het teken van de zoutwinning. Hier vind je ook de slavenhuisjes.

In het noorden van het eiland vind je het Washington Slagbaai National Park. Je kunt je hier wagen aan de beklimming van de Brandaris (241m) of lekker rondrijden en wandelen en je vermaken met de hagedissen en leguanen (tip: neem wat sla mee en ze worden je beste vriend)

Aan de oostkust vind je Lac Bay. Gekenmerkt door de windsurfers. Maar ook een plek voor de ruige duiken (neem wel een gids mee anders eindigt je duik waarschijnlijk in Venezuela).

En tenslotte de westkust met de hoofdstad Kralendijk. Hier vind je gezellige barretjes en restaurantjes. En als je wat tijd over hebt kun je altijd nog een kijkje gaan nemen in het ezelreservaat.

Bonaire onder water

Op Bonaire is het heerlijk vertoeven als duiker zijnde. De onderwaterwereld is er schitterend en door de vele mogelijkheden tot het maken van kantduiken kun je gaan duiken wanneer je maar wilt. Het is deze vrijheid wat het duiken op Bonaire zo relaxed maakt.

De meeste duikstekken liggen aan de westkant van het eiland. De zee is hier minder ruw dan aan de oostkant. Maar ook aan de oostkant van het eiland hebben wij samen met onze gids Bart (Wannadive) de meest fantastische duiken gemaakt.
Ook is het mogelijk om met een boot naar Klein Bonaire te varen en daar een bootduik te maken. Leuk voor de afwisseling.

In 2008 kon je alleen bij de South Pier en de Salt Pier duiken met een vergunning en onder leiding van een gids. Maar door de tropische storm Omar welke in oktober 2008 over het eiland raasde is er zoveel beschadigd dat duiken bij de pieren tijdelijk verboden is. Er zijn al opruimacties geweest van duikers maar het zal nog wel een tijdje duren voordat er weer bij de pieren gedoken mag worden. Maar er blijven nog steeds ruim 85 duikstekken over waar het duiken nog steeds schitterend is.