Duiken in Egypte

In 2006 zijn we voor een duikcursus naar Egypte op vakantie gegaan.
Bij aankomst in Hurghada werd onze duikkleding aangemeten en kregen we onze leermaterialen. Bij het zwembad hebben we ons door de eerste hoofdstukken geworsteld.
De volgende dag maken we kennis met Teun en Eline die ook de Open Water Dive cursus gaan volgen. Kijk voor onze belevenissen maar verder op de site.

Excursie Luxor

Tussen het duiken door hebben we ook nog tijd gehad om wat meer van Egypte te zien. We hebben hiervoor een excursie geboekt naar Luxor. We werden vroeg opgehaald en gingen met de bus naar het verzamelpunt. Er werden veel veiligheidsmaatregelen genomen om de tocht naar Luxor in goede banen te leiden. Naast controles van de bussen werd de rit in colonne vorm gereden. Ook ging er per 10 bussen een lege bus mee voor eventuele calamiteiten. Op bruggen werd door gewapende het overige verkeer tegengehouden om de colonne voor te laten gaan. Dit was een zeer indrukwekkende ervaring.
De tempels en de graven die we hebben bezocht waren zeker niet minder indrukwekkend. Ondanks dat de gids niet altijd even goed te verstaan was hebben we er toch nog wat van opgestoken. Het was een vermoeiende maar zeer leerzame en boeiende dag

Relaxen in Egypte

Onze reis in 2010 staat vooral in het teken van uitrusten. Maar we maken ook nog een paar duiken. Dat alles vindt plaats in Marsa Alam en voor een relax vakantie is het toch nog een behoorlijk verslag geworden.

In the middle of no where

De week voordat we vertrokken naar Egypte waren we allebei ziek. Gelukkig was het al dusdanig over dat we wel konden reizen en hoe lekker is het dan om lekker uit te zieken in de zon met een boekje aan het strand van Safaga. Toen het weer beter ging ook nog wat duiken kunnen maken. Kortom weer een heerlijke vakantie.