2014 West Coast

Oktober 2014 maakte we een fantastische rondreis langs de westkust van Amerika. We hebben dit gebied al eens eerder bezocht, maar dat was 22 jaar geleden. Dit keer trekken we rond samen met Tita en Dick en hebben we een hele grote eigen camper tot onze beschikking. De West Coast blijft voor ons het mooiste gebied van Amerika.

2012 Florida

Deze reis stond al een jaar gepland maar nu was het eindelijk zover. In maart 2011 zijn onze vrienden Dick en Tita, beter bekend als de Reiskranen, gestart met een reis van een jaar in Amerika, Canada en Alaska.
Het was in eerste instantie de bedoeling dat ze vanaf Baltimore de oostkust van Amerika zouden afzakken richting Florida en als ze daar aankwamen dat wij dan een aantal weken met hun mee zouden reizen. Echter gooiden paar grote Alaska muggen roet in het eten want met de route zoals ze hem toen hadden uitgestippeld zouden ze, op het moment dat ze in Alaska aan zouden komen, veel last krijgen van deze irritante zoemers. Geen aangenaam vooruitzicht.
Dus hoorden we met de Aqualis kerstbrunch van 2010 dat de reis werd omgegooid en dat ze pas in januari 2012 in Florida zouden arriveren. Jammer, maar geen probleem. Een altenatieve vakantie was voor ons snel geboekt.
We hebben er dus lang naar uitgekeken, maar ons ook deze reis weer prima vermaakt.

2011 New York en Washington DC

Omdat Sandra nog nooit in New York is geweest en Rene graag een keer Washington wilde zien, deze 2 steden maar gecombineerd in een stedentrip van een week. Veel gezien en gelopen.
Ook onze nieuwe hobby geocaching was hier goed te doen. Het is tenslotte uitgevonden in Amerika. We hebben er in totaal 27 gevonden en een aantal TB's en coins een mooi plekje kunnen geven.

2010 Washington en Oregon

In september 2010 hebben we onderstaande route gereden.
Totaal 4275 km in 3 weken. Het was een zeer afwisselende reis met name omdat we het binnenland en de kust regelmatig hebben afgewisseld.

We zijn eerst door het binnenland zuidwaarts richting Portland gereden. Vervolgens verder zuidwaarts langs de Oregon Coast tot net over de grens met California. Daarna via het binnenland weer terug naar de grens met Washington. Langs de Columbia River weer westwaards naar de kust. Om vervolgens langs de Washington Coast noordwaards te gaan richting Olympic National Park. Via de North Cascades zijn we uiteindelijk weer teruggekeerd in Seattle. Klik bovenaan op 2010 om naar het reisverslag met foto's te gaan.

Route USA 2010