RS OVERKLEEFT

REISVERHALEN

2019

Lanzarote

In het laatste kwartaal van 2019 kijken we nog even wat de stand is van onze vrije dagen die we nog over hebben en wat blijkt er zijn er nog genoeg om een weekje op vakantie te gaan. De keus is snel gemaakt, naar de zon. En omdat we niet te lang wilen vliegen zijn de Canarische eilanden een prima keuze. Ons oog valt op Sandoz Papagayo Beach Resort op Lanzarote. Omdat we het wel wat luxer willen kiezen we voor de Royal Elite optie waardoor we een kamer met zeezicht krijgen en nog allerlei andere leuke extraatjes. En achteraf blijkt dit een hele goede keuze te zijn geweest, want als Royal Elite gasten heb je toegang tot een eigen restaurant, die we sfeervoller vinden dan het algemene buffetrestaurant en waar je bij het eten een heerlijke fles wijn krijgt die ook nog eens een stuk lekkerder is dan de wijn in het andere restaurant. En je hebt toegang tot een bar, waar alle sterke drank inclusive is en ook nog eens zelf ingeschonken mag worden.

Helaas zijn wij allebei flink verkouden als we op reis gaan. We hoesten al enkele weken en vlak voor vertrek kregen we van de huisarts nog een recept voor Codeine voorgeschreven. Deze tabletten vallen echter onder de opiumwet en het was te kort dag om een verklaring bij het CAK aan te vragen zodat we de pillen mee konden nemen. Dus zonder deze medicatie maar met een lading aan huismiddelen tegen de hoest konden we lekker aan het zwembad in de zon uitzieken.

Dat de verkoudheid ons flink te pakken had konden we ook goed merken aan onze conditie. Lanzarote is nogal heuvelachtig en dat begon al direct als we ons park verlieten. Maar we hebben ons er niet door laten weerhouden en zijn toch een aantal keren een flinke wandeling (lees klim) gaan maken om bijvoorbeeld te gaan geocachen of om naar een baai te lopen waar we lekker op het strand konden liggen.

Na zo'n heerlijke dag in de buitenlucht is het altijd weer fijn om terug te komen in het resort en te genieten van de heerlijke hapjes en drankjes die er voor ons klaar staan. En om de avond nog wat verder in te vullen kunnen we ook nog genieten van een behoorlijk professionele show in het theater.

Richting het zuiden liggen ook een paar plaatsjes en dus besluiten we ook die kant eens op te lopen om te zien wat daar allemaal te doen is en natuurlijk ook om een paar geocaches te vinden. Daar vinden we er één bij Castillo de las Coloradas nabij het gelijknamige plaatsje. In de haven zijn een aantal leuke restaurantjes waar we genieten van een heerlijke lunch en verderop is een leuk klein winkelcentrum waar we wat inkopen doen, zoals een korte broek en een nieuwe zonnebril.

We lopen nog een plaatsje verder maar daar wordt gaat het wel heel erg op een toeristische badplaats lijken en dus pakken we een taxi en laten ons terugrijden naar ons resort.

Tijdens de vakantie wordt er ook nog een Grand Prix gereden en dus kijken we via de tv op een Duitse zender en via de laptop voor het Nederlandse commentaar naar de race en Max Verstappen.

Helaas komt ook aan deze reis weer een einde. Op de luchthaven, waar we met onze transfer van het resort ruim op tijd arriveren, is het lang wachten bij de incheckbalies. Zo lang dat het er bijna op gaat lijken dat we de vlucht gaan missen. Maar gelukkig worden we vlak voor tijd uit de lange wachtrij gehaald en mogen we via een andere rij inchecken. En kunnen we dus toch weer terug naar ons koude kikkerlandje.