RS OVERKLEEFT

REISVERHALEN

2019

San Sebastian

In april maken we een leuke stedentrip met Aad en Trudy. We vliegen vanaf Charleroi naar Santander. Als we daar aan het begin van de avond aankomen nemen we intrek in ons hotel en gaan we direct op zoek naar een restaurantje. We vinden een mooi plekje op een terras en genieten daar van heerlijke hapjes gecombineerd met verschillende wijntjes.


De volgende ochtend nemen we een luxe vip bus naar San Sebastian. Onderweg genieten we van een mooi uitzicht en worden we verwend met wat hapjes en drankjes.

Na aankomst is het een klein stukje lopen naar ons hotel waar we onze spullen achterlaten om vervolgens meteen de stad te gaan verkennen. Na een drankje en een lunch beklimmen we de 123 hoge berg Monte Urgull en bezoeken we het 30 meter hoge Christusbeeld (‘Sagrado Corazón'). Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad.

Halverwege de berg belanden we op een terrasje en terwijl we van het zonnetje en een drankje genieten bellen de mannen nog even met hun vriend Bas die dit weekend zijn 50e verjaardag viert. Wij dalen daarna verder af naar het centrum waar we belanden in een van de heerlijke pintxo bars waar we de lekkerste hapjes en drankjes naar binnen werken. En dat is wat we ook de rest van het weekend zullen doen, de afwisseling van cultureel bezig zijn en heerlijk eten en drinken.

We bezoeken de Catedral del Buen Pastor de San Sebastian. Het is een neo-gotische kathedraal waarvan de naam "kathedraal van de goede herder" is De bouw van deze kerk werd voltooid in 1897. In 1953 is deze ingewijd als kathedraal en de zetel van het bisdom van San Sebastian.

We nemen ook binnen even een kijkje maar er iemand zo vals aan het zingen dat we al snel weer buiten staan.

Op de boulevard is er een dansuitvoering van diverse balletscholen. De ballerina's en enkele ballerino's van alle leeftijden staan opgesteld langs de ballustrade en uit de diverse luidsprekers klinkt de muziek waarop zij zullen dansen. En we maken nog een fietstocht op elektrische fietsen met een gids door de stad, daarmee komen we op plekken waar we lopend niet zo snel terecht waren gekomen.